Interiör, Exteriör

öppen cell isolering som ger överlägsen energibesparing, bättre ekonomi och samtidigt väsentligt minskar luftinfiltration.

Öppen cell sprayas som en vätska som sedan expanderar inom sekunder till 80 gånger dess flytande volym. Skummet fäster direkt mot underlaget och bildar en sömslös och permanent täckning över och runt även de svåraste formerna. Detta ger överlägsen energieffektivitet och förbättrar luftkvalitéten inomhus genom att eliminera luftrörlighet genom väggar. Väl på plats upprätthåller produkten sin prestanda för livet i byggnaden. Till skillnad från många konventionella isoleringar så skapar vind-och temperaturförändringar ingen förändring av isolervärde eller form hos spray polyuretan isolering.

Öppen cell isolering är ett giftfritt spray skum som har genomgått omfattande tester och är både CE märkt och godkänd. Det är en grön produkt utvecklad med miljön i åtanke. Dess unika formel innehåller inga ozonnedbrytande kemikalier, såsom CFC, HCFC, fibrer, formaldehyd och asbest. Inga gifter släpps efter installationen och eftersom det aldrig sönderdelas eller försämras finns inga farhågor om skadliga fibrer eller gaser som belastar luften i framtiden. Polyuretan skum minskar luftburet buller och damm vilket gör den till det hälsosammaste valet för de som lider av allergier, astma eller kemisk känslighet.

Sluten cell är en spray polyuretan isolering och är det mest praktiskta och effektiva isolerande material som är kommersiellt tillgängligt. Sluten cell  isolering fungerar som en ångspärr, isolering samt luftspärr. Sluten cell  har en liknande egenskap som Öppen cell isolering. Det sprayas i vätskeform direkt mot underlaget och bildar en sömslös och permanent täckning över och runt även de mest svåra former. Det expanderar till 30 gånger dess flytande volym och fyller sprickor och skarvar och är perfekt för tex krypgrunder där det bildar en kontinuerlig isolerande luftbarriär som återstår för livet för byggnaden.

Med ett av de högsta R-värdena per cm för isolerande material tillgängligt hjälper Sluten cell isolering till att minska energianvändningen och därmed sänks även kostnaderna. Samtidigt förbättras byggnadens komfort och inomhusluftens kvalitét genom att damm och andra yttre föroreningar inte kan infiltrera byggnaden på grund av isoleringens kontinuerligt lufttäta sigill.

Sluten cell polyuretan är en grön produkt med en unik formel och innehåller inga ozonnedbrytande kemikalier såsom klorfluorkarboner, HCFC eller cellulosafibrer, formaldehyd och asbest. Inga gifter släpps efter installationen. Eftersom det aldrig sönderdelas eller försämras finns ingen oro för att skadliga fibrer eller gaser kan frigöras i framtiden. Sluten cell isolering lägger också till strukturell styrka och ökar styrkan med upp till 300 % i en konstruktion.

Vad vill du isolera?
XStäng

Foamking Isolering på riktigt

Hur kan en frys hålla -20°C med 3 cm tunna väggar och ändå ha AAA i energianvändning? Hur kan dom tunna väggarna i ett flygplan kännas varma när flygplanet färdas i 800 km/h i -40°C på 10 000 meters höjd?

Svaret är: Högeffektiv polyuretanisolering. Foamking är marknadsledande leverantör av högeffektiv polyuretanisolering för fastigheter i Norden. Foamking säljer inte bara polyuretanprodukter utan utför all sprayisolering själv och håller i egna appliceringsutbildningar och har ett väl utarbetat egenkontrolls-och arbetsmiljösystem som tagits fram i samarbete med Statens Provningsanstalt. Vi är speciellt stolta över vår leverantörs dedikerade utveckling av produkterna som möjliggjort att vi nu ligger bedömda på Sunda Hus. Tveka inte att höra av er till ert närmaste försäljningskontor om ni har några frågor. Vår vision är att fortsätta tillhandahålla högeffektiv isolering till stora som små kunder.


Facebook
Snabba och rena applikationer
permanenta funktioner
Sund livsstil

Spray skumisolering

Spray skumisolering är den mest avancerade formen av isolering i dag. PUR isolering används som isoleringsskum för att få högst kvalitét, utmärkt vattentäthet och bra ljudisolering.

Dess hemlighet består i en speciell polyuretanmassa. Denna består av två komponenter som blandas med hjälp av särskild teknik på plats under appliceringen.

Applicering sker i form av en spray applikation. När det isolerande PUR-skummet appliceras på området expanderar volymen hundrafalt och hårdnar därefter. Allt på bara några få minuter.

Studie av värmeförlust i en fastighet

45 % golv, väggar och tak
20 % ventilation
20 % eldstäder etc
15 % dörrar och fönster

Map Authorized Partners

Kontaktformulär

kod

NYHETER I vårt företag

Foamking söker nya Entreprenörer i Sverige och Finland

19.6.2016

 Foamking söker nya Entreprenörer i hela Finland

I Sverige söker vi i områdena Karlstad, Jönköping och Kalmar med omnejd.

Foamking stolt leverantör till Icehotel 365

21.6.2016

När man skulle bygga ett hotell som skall klara att hålla 5-C året om och endast drivas med solceller krävdes det en isolering som håller sina värden i alla väder, och valet föll på vår Fjärde generationen sluten cell.

För mer info om Icehotel se: http://www.icehotel.com/sv/om-icehotel-sv/icehotel-oppet-aret-runt/