Öppen cell

Polyuretan med en öppen cell är en isolering som ger överlägsen energibesparing, bättre ekonomi och samtidigt väsentligt minskar luftinfiltration.

Öppen cell sprayas som en vätska som sedan expanderar inom sekunder till 80 gånger dess flytande volym. Skummet fäster direkt mot underlaget och bildar en sömslös och permanent täckning över och runt även de svåraste formerna. Detta ger överlägsen energieffektivitet och förbättrar luftkvalitéten inomhus genom att eliminera luftrörlighet genom väggarna. När den är applicerad så upprätthåller sin prestanda livet ut i byggnaden. Till skillnad från många konventionella isoleringar påverkar vind- och temperaturförändringar inte effekten på R-värdet eller formen av spray polyuretan isolering.

Öppen cell är ett giftfritt spray skum som har genomgått omfattande tester och uppfyller BBRs krav. Det är en grön produkt utvecklad med miljön i åtanke. Dess unika formel innehåller inga ozonnedbrytande kemikalier, såsom CFC, HCFC, cellulosafibrer, formaldehyd eller asbest. Inga gifter släpps efter installationen och eftersom det aldrig sönderdelas eller försämras finns inga farhågor om att skadliga fibrer eller gaser infiltrerar luften i framtiden. Öppen cell minskar luftburet buller och damm vilket gör den till det hälsosammaste valet för de som lider av allergier, astma eller kemisk känslighet.

Öppen cell skum

Öppen cell isolering finns vanligtvis i tätheter alltifrån 8 kg/m3. En av de fördelar som dessa lägre tätheter ger är en mer ekonomisk utfyllnad eftersom skummets densitet är direkt relaterad till utfyllningen (lägre densitet = fyller ut mer). Även om R-värdet av den öppna-cellen är något mer än hälften av den slutna cellen har den öppna cellen ändå utmärkta termiska isoleringsegenskaper och en skarvfri luftbarriär. Öppna celler bör inte användas i yttre byggdelar eller där det kan vara i direkt kontakt med vatten eller fukt. Öppen cell polyuretan är även oerhört effektiv som ljudisolering och kan användas med fördel i mellanväggar och mellanbjälklag som stegljudsisolering. Andra egenskaper hos den öppna-cellen är ett mjukare utseende samt lägre styrka och styvhet än den stängda-cellen.

Fördelar med Öppen cell polyuretan

 • Skarvfritt skyddande lager
 • Eliminerar luft
 • Utmärkt vidhäftning mot underlaget
 • Sparar energi
 • Förebygger termiska bryggor
 • Reducerar eller eliminerar värmeöverföringen i konstruktionen
 • Hälsosammare boende
 • Lufttät och med ångbromsande
 • Reducerar kostnaderna för både uppvärmning/nedkylning
 • Bedömd i Sunda Hus
 • Bidrar inte till mögelpåväxt
 • Reducerar markant energiförbrukningen och investeringarna av högkvalitativ isolering.

Foamking Isolering på riktigt

Hur kan en frys hålla -20°C med 3 cm tunna väggar och ändå ha AAA i energianvändning? Hur kan dom tunna väggarna i ett flygplan kännas varma när flygplanet färdas i 800 km/h i -40°C på 10 000 meters höjd?

Svaret är: Högeffektiv polyuretanisolering. Foamking är marknadsledande leverantör av högeffektiv polyuretanisolering för fastigheter i Norden. Foamking säljer inte bara polyuretanprodukter utan utför all sprayisolering själv och håller i egna appliceringsutbildningar och har ett väl utarbetat egenkontrolls-och arbetsmiljösystem som tagits fram i samarbete med Statens Provningsanstalt. Vi är speciellt stolta över vår leverantörs dedikerade utveckling av produkterna som möjliggjort att vi nu ligger bedömda på Sunda Hus. Tveka inte att höra av er till ert närmaste försäljningskontor om ni har några frågor. Vår vision är att fortsätta tillhandahålla högeffektiv isolering till stora som små kunder.


Facebook
Snabba och rena applikationer
permanenta funktioner
Sund livsstil

Spray skumisolering

Spray skumisolering är den mest avancerade formen av isolering i dag. PUR isolering används som isoleringsskum för att få högst kvalitét, utmärkt vattentäthet och bra ljudisolering.

Dess hemlighet består i en speciell polyuretanmassa. Denna består av två komponenter som blandas med hjälp av särskild teknik på plats under appliceringen.

Applicering sker i form av en spray applikation. När det isolerande PUR-skummet appliceras på området expanderar volymen hundrafalt och hårdnar därefter. Allt på bara några få minuter.

Studie av värmeförlust i en fastighet

45 % golv, väggar och tak
20 % ventilation
20 % eldstäder etc
15 % dörrar och fönster

Map Authorized Partners

Kontaktformulär

kod

NYHETER I vårt företag

Foamking söker nya Entreprenörer i Sverige och Finland

19.6.2016

 Foamking söker nya Entreprenörer i hela Finland

I Sverige söker vi i områdena Karlstad, Jönköping och Kalmar med omnejd.

Foamking stolt leverantör till Icehotel 365

21.6.2016

När man skulle bygga ett hotell som skall klara att hålla 5-C året om och endast drivas med solceller krävdes det en isolering som håller sina värden i alla väder, och valet föll på vår Fjärde generationen sluten cell.

För mer info om Icehotel se: http://www.icehotel.com/sv/om-icehotel-sv/icehotel-oppet-aret-runt/