Vad är Spray Polyuretan?

Spray Polyuretan är en halvstyv, emissionsfri spray polyuretan isolering med mervärden som inte kan mätas i laboratorium. Genomförningar såsom elkablar eller rör blir 100 % tätade med våra produkter. Så allt ifrån kall vinterluft till fuktig sommarluft inte kan tränga igenom dina väggar till insidan. Isoleringen förhindrar även kondensering på ett optomalt och effektivt sätt redan vid tunna tjocklekar (din egen frys är ett bra exempel).

På grund av den låga permeabiliteten till luft, förmågan att sluta runt andra byggmaterial och dess flexibilitet ger Sluten cell många värden utöver isolering. Den eliminerar allt luftläckage och ger 100 % fuktkontroll och ljuddämpning. Dessutom fungerar den som isolering, vindbarriär samt fukt- och ångspärr i ett och samma system.

Till skillnad från glasfiber och andra "lösfyllnings" isoleringsmetoder som inte ger vindtäthet i byggnadens håligheter och är känsliga för kondens och fukt ger Sprayad polyuretan samma R-värde i hemmets verklighet som i den kontrollerade laboratoriemiljön där de listade R-värde mäts.

Exempel på tjocklek av olika material med samma teoretiska U-värde!

Hur länge har Sprayad polyuretan funnits?

Polyuretan har funnits i över 50år och produkterna har utvecklats hela tiden. För ca 30år sedan så började man även spraya fastigheter med produkterna. Mycket har hänt sedan dess och idag så är produkterna mycket effektivare och maskinerna man använder för att spraya väldigt exakta. En annan stor förändrig är även att energi priset och kraven på energieffektiva fastigheter har gjort att sprayad polyuretan tar mer marknad.

Vad är Sprayad polyuretan gjort av?

Sluten cell är en polyol baserad formel som inte innehåller formaldehyd eller ozonnedbrytande gaser som CFC eller HCFC. Liksom andra polyuretan isoleringsprodukter är struktur och utseende som en sockerkaka och består av miljontals små celler. Dessa celler är fyllda med luft och ger ständig kontroll av luft och luftburna fuktrörelser. Foamkings produkter innehåller inget material som är miljöfarligt och är registrerat i både BASTA och SundaHus.

Vilka är fördelarna med Sprayad polyuretan?

Sprayad polyuretan  sparar dig och/eller ditt företag pengar på uppvärmning/nedkylning från första dagen. Det är utan tvekan det mest praktiska och effektiva isoleringsmaterialet på marknaden idag. Vi kommer ut och anpassar isoleringen exakt efter dom förutsättningar som du har. Vi skapar en lufttät, fukttät, ångtät, ljudisolerande och skarvfri isolering snabbt och effektivt.

Foamking Isolering på riktigt

Hur kan en frys hålla -20°C med 3 cm tunna väggar och ändå ha AAA i energianvändning? Hur kan dom tunna väggarna i ett flygplan kännas varma när flygplanet färdas i 800 km/h i -40°C på 10 000 meters höjd?

Svaret är: Högeffektiv polyuretanisolering. Foamking är marknadsledande leverantör av högeffektiv polyuretanisolering för fastigheter i Norden. Foamking säljer inte bara polyuretanprodukter utan utför all sprayisolering själv och håller i egna appliceringsutbildningar och har ett väl utarbetat egenkontrolls-och arbetsmiljösystem som tagits fram i samarbete med Statens Provningsanstalt. Vi är speciellt stolta över vår leverantörs dedikerade utveckling av produkterna som möjliggjort att vi nu ligger bedömda på Sunda Hus. Tveka inte att höra av er till ert närmaste försäljningskontor om ni har några frågor. Vår vision är att fortsätta tillhandahålla högeffektiv isolering till stora som små kunder.


Facebook
Snabba och rena applikationer
permanenta funktioner
Sund livsstil

Spray skumisolering

Spray skumisolering är den mest avancerade formen av isolering i dag. PUR isolering används som isoleringsskum för att få högst kvalitét, utmärkt vattentäthet och bra ljudisolering.

Dess hemlighet består i en speciell polyuretanmassa. Denna består av två komponenter som blandas med hjälp av särskild teknik på plats under appliceringen.

Applicering sker i form av en spray applikation. När det isolerande PUR-skummet appliceras på området expanderar volymen hundrafalt och hårdnar därefter. Allt på bara några få minuter.

Studie av värmeförlust i en fastighet

45 % golv, väggar och tak
20 % ventilation
20 % eldstäder etc
15 % dörrar och fönster

Map Authorized Partners

Kontaktformulär

kod

NYHETER I vårt företag

Foamking söker nya Entreprenörer i Sverige och Finland

19.6.2016

 Foamking söker nya Entreprenörer i hela Finland

I Sverige söker vi i områdena Karlstad, Jönköping och Kalmar med omnejd.

Foamking stolt leverantör till Icehotel 365

21.6.2016

När man skulle bygga ett hotell som skall klara att hålla 5-C året om och endast drivas med solceller krävdes det en isolering som håller sina värden i alla väder, och valet föll på vår Fjärde generationen sluten cell.

För mer info om Icehotel se: http://www.icehotel.com/sv/om-icehotel-sv/icehotel-oppet-aret-runt/