Vad är Spray polyuretan isolering?

Polyuretan är en högeffektiv isolering som när den appliceras ökar i volym mellan 30-80 gånger. Den tillhandahåller en fullständigt skarvfri, kontinuerlig, solid och lufttät isoleringsyta. Även de mest komplicerade sprickor tätas helt. Eftersom det sprayas på så passar skummet alla former, hörn och håligheter och ger perfekt resultat varje gång: polyuretan spray isolering är ofta kategoriserad som "antingen öppna-celler" eller "stängda". Det finns flera stora skillnader mellan de två typerna, vilket leder till för- och nackdelar för båda, beroende på krav på slutresultat. Polyuretan spray isolering är ett extremt mångsidigt material som finns med en mängd olika fysikaliska egenskaper och tätheter, vilket gör det nödvändigt för slutanvändaren att ha förståelse för dessa skillnader för att välja det  system som är bäst lämpade för det slutresultat som önskas.

Stängd cell isolering

Stängd cell är bland de mest effektiva isoleringsmaterial kommersiellt tillgängliga idag. Stängd-cell isolering innehåller en isolerande gas som finns kvar i cellerna vilket leder till mycket effektiva isolerande egenskaper i materialet. Dessutom ger denna produkts stängda-cell natur en mycket effektiv lufttäthet och utmärkt motståndskraft mot vatten. Den vanligaste densiteten för stängd-cell är ungefär 34 kg/m3. Stängd-cell uretancellplast kännetecknas vanligtvis av dess stelhet och styrka, utöver dess höga R-Värde.

Öppen cell

Öppen cell polyuretan spray skum, å andra sidan, finns vanligtvis i tätheter alltifrån 8 kg/m3. En av de fördelar som dessa lägre tätheter ger är en mer ekonomisk utfyllnad, eftersom isoleringens densitet är direkt relaterad till utfyllningen (lägre densitet = fyller ut mer). Även om R-värdet av öppen-cell är något mer än hälften av den slutna cellen ger den öppna cellen ändå utmärkta termiska isolerings egenskaper och en skarvfri lufttäthet. Öppen cell bör inte användas i yttre byggdelar eller där det kan vara i direkt kontakt med vatten eller fukt. Öppen cell är även oerhört effektiv som ljudisolering och kan användas med fördel i mellanväggar och mellanbjälklag som stegljudsisolering. Andra egenskaper hos den öppna-cellen är en mjukare yta samt lägre styrka och styvhet än stängd-cell.

Fördelar

  • Sömslöst skyddande skikt - eliminerar luftinfiltration
  • Minskar energiförbrukningen väsentligt, vilket gör att kostnaden för isoleringen är snabbt insparad
  • Hindrar köldbryggor effektivt
  • Minskar eller eliminerar värmeöverföring genom konstruktionen
  • Friskare hus och bättre komfort från dag ett
  • Perfekt luft- och ångspärr
  • Minskar kostnaden för uppvärmning/kylning
  • Bedömd i Sunda Hus
  • Bidrar inte till mögelpåväxt
  • Snabb och effektiv installation

Foamking Isolering på riktigt

Hur kan en frys hålla -20°C med 3 cm tunna väggar och ändå ha AAA i energianvändning? Hur kan dom tunna väggarna i ett flygplan kännas varma när flygplanet färdas i 800 km/h i -40°C på 10 000 meters höjd?

Svaret är: Högeffektiv polyuretanisolering. Foamking är marknadsledande leverantör av högeffektiv polyuretanisolering för fastigheter i Norden. Foamking säljer inte bara polyuretanprodukter utan utför all sprayisolering själv och håller i egna appliceringsutbildningar och har ett väl utarbetat egenkontrolls-och arbetsmiljösystem som tagits fram i samarbete med Statens Provningsanstalt. Vi är speciellt stolta över vår leverantörs dedikerade utveckling av produkterna som möjliggjort att vi nu ligger bedömda på Sunda Hus. Tveka inte att höra av er till ert närmaste försäljningskontor om ni har några frågor. Vår vision är att fortsätta tillhandahålla högeffektiv isolering till stora som små kunder.


Facebook
Snabba och rena applikationer
permanenta funktioner
Sund livsstil

Spray skumisolering

Spray skumisolering är den mest avancerade formen av isolering i dag. PUR isolering används som isoleringsskum för att få högst kvalitét, utmärkt vattentäthet och bra ljudisolering.

Dess hemlighet består i en speciell polyuretanmassa. Denna består av två komponenter som blandas med hjälp av särskild teknik på plats under appliceringen.

Applicering sker i form av en spray applikation. När det isolerande PUR-skummet appliceras på området expanderar volymen hundrafalt och hårdnar därefter. Allt på bara några få minuter.

Studie av värmeförlust i en fastighet

45 % golv, väggar och tak
20 % ventilation
20 % eldstäder etc
15 % dörrar och fönster

Map Authorized Partners

Kontaktformulär

kod

NYHETER I vårt företag

Foamking söker nya Entreprenörer i Sverige och Finland

19.6.2016

 Foamking söker nya Entreprenörer i hela Finland

I Sverige söker vi i områdena Karlstad, Jönköping och Kalmar med omnejd.

Foamking stolt leverantör till Icehotel 365

21.6.2016

När man skulle bygga ett hotell som skall klara att hålla 5-C året om och endast drivas med solceller krävdes det en isolering som håller sina värden i alla väder, och valet föll på vår Fjärde generationen sluten cell.

För mer info om Icehotel se: http://www.icehotel.com/sv/om-icehotel-sv/icehotel-oppet-aret-runt/