Modulrum Foam King

Vi erbjuder kylrum och frysrum i alla storlekar

Hos oss på Foam King kan du beställa kylrum och frysrum i många olika utföranden. Vi erbjuder kylrum som passar alltifrån stora lagerhallar till mindre rum i ett bostadshus. Alla modulrum är komplett utrustade med dörrar eller portar, inredningar och övriga tillbehör för centralkylanläggning.

Måttanpassade kylrum och frysrum

När du har behov av en kylanläggning som passar just dina behov hjälper vi dig att ta fram rätt lösning för dig. Vi installerar kyl- och frysrum åt många olika slags kunder, bland annat:

  • Restauranger
  • Storkök
  • Matvaruaffärer
  • Privatpersoner
  • Skolor och förskolor

Hos oss hittar du lösningar i alla möjliga storlekar, alltifrån skåpstorlek upp till stora anläggningar anpassade för lager. Så länge du har utrymmet löser vi installationen av ett kylrum som passar dina mått och behov.

För mindre och mellanstora kylanläggningar installerar vi färdiga moduler till konkurrenskraftiga priser.

De vanligaste standardhöjderna är 2 100, 2 400 och 2 700 millimeter men vi kan installera kyl- och frysrum upp till 6 000 millimeter.

Vid ännu större spännvidder kombineras flera takpaneler som pendlas mot bärande konstruktion eller skarvas över bärande balk. Utvändig längd och bredd kan beställas från 1 200 millimeter till valfri storlek i steg om 150 millimeter. Vill du ha ditt kylrum i rostfritt utförande erbjuder vi detta som tillval.

Flexibla modulrum som går att bygga ut och flytta

Våra system består av vägg- och taksektioner som kombineras till färdiga isolerade rum i olika storlekar. De monteras med stabila kopplingslås som drar samman och fixerar sektionerna i korrekt läge. Man kan enkelt bygga om, bygga till eller flytta rummen när behovet förändras.

Denna flexibilitet gör våra kyl- och frysrum till en perfekt lösning för storkök, livsmedelsaffärer med flera som kräver större kylanläggningar och som kan se sitt behov förändras över tid. För livsmedelsaffärer och restauranger är ett kylrum en väldigt viktig del av den dagliga driften och då är det viktigt att kylanläggningen är anpassad för verksamheten.

Rummen levereras som självbärande sektioner med ett färdigt ytskikt. Normalt krävs inga extra stödkonstruktioner. Inget efterföljande arbete är nödvändigt.

Våra kyl- och frysrum är tillverkade för att vara driftssäkra och kräva så lite service och underhåll som möjligt. Många av våra kunder förvarar livsmedel i sina kylanläggningar och då är driftsäkerheten viktig och att anläggningen håller rätt temperatur.

Kyl- och frysrumspanelerna är tillverkade i galvaniserad stålplåt som plastisolbehandlas för att tåla tvätt och hålla sig fräscha längre. Panelerna fylls med energismart polyuretanisolering som garanterar att kylan bevaras till minsta möjliga energi- och driftskostnad. Denna typ av isolering är den mest energieffektiva lösningen på marknaden idag.

Kundanpassade lösningar

Dörrar och portar väljer du efter behov och vi har ett omfattande sortiment med olika typer som är väl anpassade för en rad olika verksamheter. Vi hjälper dig med att välja rätt produkter, maskiner och tillbehör till ditt kylrum.

Skillnader mellan kylrum och frysrum

Den mest uppenbara skillnaden mellan ett kylrum och ett frysrum är temperaturen i anläggningen. Denna skillnad påverkar installationen och ett frysrum behöver bättre isolering av golvet än vad ett kylrum behöver.

Vi installerar alltid våra frysrum med isolerade golvsektioner och beroende på golvtyp kan det krävas vissa förarbeten. Golv som finns i frysrum behöver oftast vara i betong och ha värmekablar installerade för annars är risken stor att golvet till slut spricker på grund av kylan.

Vid stora belastningar krävs det oftast golv som platsisoleras. Det isolerade golvet övergjutes då med armerad betong. När du har frågor om frysrum och vad du behöver för att få en hållbar och energieffektiv lösning är du välkommen att kontakta oss.

Tillbehör till kylrum och frysrum

Ett kylrum behöver rätt tillbehör och rätt produkter. Vi erbjuder en mängd olika tillbehör till ditt kyl- och frysrum för att du ska få en komplett lösning.

Dörrar

Inget kylrum är komplett utan en dörr eller en port. Ett mindre kylrum utrustas ofast med en dörr medan en port ofta är rätt lösning för en större anläggning. Ibland kan även plastridåer vara den bästa lösningen.

Här kan du läsa mer om våra dörrar och portar för kyl- och frysrum.

Övriga tillbehör

För att ett kylrum eller frysrum ska gå att använda på ett korrekt och effektivt sätt behövs det hyllor. Vi erbjuder därför ett stort utbud av hyllsystem. Våra system lämpar sig väl för exempelvis livsmedelshantering och förvaring av livsmedel. Hyllsystemen är stabila och är enkla att både montera och demontera. Vi har hyllor i både aluminium och i rostfritt utförande. Läs mer om våra hyllsystem här.

För att ditt kylrum ska ha de funktioner som är viktiga för dig erbjuder vi ett brett sortiment av tillbehör. Vi har bland annat:

  • Nödlarm för våra frysrum
  • Påkörningsskydd
  • Tryckutjämningsventiler
  • Lås
  • Värmekablar för frysrum

Installation av kyl- och frysrum

Att välja rätt kylanläggning och rätt utrustning är viktigt men installationen är precis lika viktig för att du ska få ett kylrum som fungerar optimalt. Vi har lång erfarenhet av kylinstallationer och erbjuder komplett montage av din kylanläggning.

Kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert.