• Takisolering
 • Polyuretanisolering av vind Foam King

Hos Foam King utför vi isolering med skumisolering (polyuretanskum), som har en av marknadens bästa isoleringsegenskaper.

Skumisolering är en sorts isolering som har otroligt många positiva sidor. Det går att använda i princip var som helst och fäster på alla underlag. Det är fuktavvisande, man minskar risken för skadedjur, mindre underhåll, bra ljudisolering och med dess otroliga isoleringsförmåga minskar man elförbrukningen.

Vi arbetar bara med material som håller högsta möjliga kvalitet när vi utför isoleringsarbeten. Med vår högkvalitativa polyuretanisolering får du bästa möjliga isoleringsvärde, men även bättre luft och klimat i ditt hem, lokal, garage, byggnad med mera.

Vår kompetenta personal är utbildad och certifierad för att utföra arbeten med skumisolering (polyuretanskum).

Kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert.

Skumisolering med polyuretanskum

När det kommer till skumisolering med polyuretanskum, finns det många bra egenskaper som gör detta material till den optimala isoleringen. Med rätt isolering skapar man inte bara en bra inomhusmiljö, utan man sänker även driftkostnaderna. Skumisolering går att använda nästan var som helst och fäster på alla underlag.

Detta fantastiska polyuretan materialet används för att isolera exempelvis hus, lager, industrilokaler, lantbrukslokaler och inom byggbranschen. Skumisoleringens energieffektiva kännetecken håller ner uppvärmningskostnaderna samtidigt som det minskar risken för mögelbildning, men håller även allergener och föroreningar ute.

Du får ett sundare hem som ger lägre driftkostnader och du sparar pengar, samtidigt som du kan bo bekvämt under alla Sveriges årstider. Skumisolering kräver minimalt förarbete och ger därmed lägre arbetskostnader, jämfört med andra isoleringstyper.

Skumisolering (polyuretan) i ditt hus

Behöver du isolera ditt hus för bättre inomhusklimat eller för att minska driftkostnaderna? Anlita då oss som är ett tryggt val med stor och lång kompetens inom isolering. Vi kan hjälpa dig att isolera allt från er krypgrund, vind, källare, regelfack i väggar, nybyggnation, garage och förråd med mera.

Huset blir skyddat mot både yttre påverkan som olika föroreningar och allergener, men även andra inre faktorer som exempelvis mögeltillväxt. Då skumisolering (polyuretanskum) saknar födoämnen åt termiter, gnagare och andra skadeinsekter, skyddar man sitt hus, krypgrund, golv och väggar även mot detta. Det har en lång och stabil isoleringsförmåga som förlänger husets livstid.

Vid sprejisolering av polyuretanskum behöver man inte luftspalt och plastfolie. Man behöver heller inte ha innerväggar eller innertak, då materialet är fuktavvisande, går att tvätta av och målas direkt på ytan. Detta gör att du sparar boyta, jämfört med andra alternativ av isolering.

Isolera lager och lokaler

Söker du som har företag isoleringsmaterial som passar ert lager eller lokal? I de allra flesta fallen är skumisolering det allra bästa alternativet att använda. Inte bara för dess många positiva egenskaper, utan även för att arbetet med skumisolering går snabbt, kräver inget förarbete och det torkar även snabbt.

Har ni befintliga väggar eller golv som är igenspikade är detta material att isolera med för er. Det är ett material som inte möglar och som även är övermålningsbart. Denna isolering med polyuretan passar till exempelvis produktionslokaler, fryslager, ventilationslager, industrier med mera.

Skumisolering med polyuretan är extra effektiv i lokaler med hög luftfuktighet. I miljöer där man förvarar frukt och grönsaker kan luftfuktigheten lätt bli hög. Då kan skumisolering med polyuretan till fördel användas eftersom det är fuktavvisande. Genom att använda skumisolering, skapar man ett ultimat klimat i lokalen, som också skyddar byggnaden.

Det spelar ingen roll om stommen eller tak är gjort av trä, betong, metall eller sten. Detta innebär en lösning som är utmärkt att applicera på alla material. Fördelarna att täta med skum är många och på vintern är denna isoleringsmetod otrolig, för att hålla värmen kvar i byggnaden.

Skumisolering i byggbranschen

När det kommer till isolering i byggbranschen, både för byggföretag eller husleverantörer, är det viktigt att välja de bästa materialen och metoderna som finns på marknaden. Skumisolering torkar väldigt snabbt och är därmed smidig, enkelt samt effektiv att arbeta med vid olika projekt.

Om man isolerar med skumisoleringen polyuretan, kan man uppnå mycket god isolering, men ändå ha tunnare väggar om det önskas. På så sätt skapar man en mycket god isolering med många goda egenskaper, samtidigt som man får mer boyta. Skumisoleringens skum sväller och är en effektiv metod för att fylla ut i skrymslen och vrår.

Med skumisolering kan man isolera exempelvis väggar, golvet, taket och mycket mera. Det är ett isoleringsmaterial som isolerar med minimalt förarbete och är mest effektiv på att hålla värme kvar i huset/ byggnaden. Det har ett lambda-värde som är otroligt och som förminskar insläpp/utsläpp av kyla samt värme i hem/ byggnader.

Isolering med polyuretan i lantbrukslokaler

Ska man utföra isolering av maskinhallar, lador eller tankar, är sprutisolering det mest effektiva. Eftersom isoleringen oftast behöver utföras på stora ytor, tar det lång tid att isolera med andra traditionella isoleringsmetoder.

Skumisolering är ett isoleringsmaterial som går snabbt, man kommer åt överallt och tillsammans med de många positiva egenskaperna hos skumisoleringen, får man ett överlägset isoleringsmaterial som även är väldigt kostnadseffektivt.

Med polyuretanskum får man inga skarvar, det gör att man tar bort köldbryggor. Skumisolering gör isoleringen av trånga utrymmen och hörn enkel. Man behöver heller inte ångspärr, plast, luftspärr eller fästpunkter, då detta är inbyggt i materialet.

Polyuretanskum och dess egenskaper

Det finns många olika fördelar med just polyuretanskum isolering, nedan listar vi några av dem:

 • Tränger in överallt
 • Reducerar elkostnaderna för uppvärmning
 • Fäster på alla underlag
 • Har ett otroligt brett användningsområde och går att använda i princip överallt.
 • Skumisolering har överlägset lambda-värde
 • Marknadens bästa isoleringsegenskaper
 • Det är konvektions tätt, luft kan inte strömma genom det
 • Isoleringen är ångtätt. Det har en ångspärr som betyder att materialet förhindrar transport av fukt som vattenånga.
 • Ljudisolerande
 • Inga skarvar = inga köldbryggor

Kontakta oss

Har ni några frågor, vill ha offert eller anlita oss på Foam King är ni välkomna att höra av er till oss. Vi kan hjälpa er med mer information om hur vi arbetar och vad våra produkter kan användas till.